Note that the "answers" are not absolutes - there are generally several ways to say the same thing, both in English and Spanish.

English to Spanish

1. Hello, Miss, are you in school?
Answer: Hola, senorita, ¿está en la escuela?
2. You're the teacher, aren't you?
Answer: ¿Eres la profesora, ¿verdad?
3. The class is long and difficult.
Answer: La clase es larga y difícil.
4. Is the television in the kitchen?
Answer: ¿Está la televisión en la cocina?
5. The green chair is big.
Answer: La silla verde es grande.
6. I listen to the teacher in (the) class.
Answer: Escucho al profesor en la clase.
7. Are the students unpleasant?
Answer: ¿Son los estudiantes antipáticos?
8. The chalkboard is dirty.
Answer: La pizarra está sucia.
9. I'm sorry, I don't speak English.
Answer: Lo siento, no hablo inglés.
10. They're Tim's papers.
Answer: Son los papeles de Tim.

Spanish to English

1. ¿Es la tarea dificíl?
Answer: Is the homework difficult?
2. ¿Cuándo está la clase?
Answer: When is the class?
3. Hablo inglés y español bueno.
Answer: I speak English and Spanish well.
4. ¿Está ella bonita?
Answer: Is she pretty?
5. La sale de clase es grande y limpia.
Answer: The classroom is big and clean.
6. ¿Dónde estudias geograf*iacute;a?
Answer: Where do you study geography?
7. ¿Quién llamas en la cocina?
Answer: Who do you call in the kitchen?
8. ¿Cuándo trabaja en la escuela?
Answer: When do you work at the school?
9. Es un libro de matemáticas.
Answer: It's a math book.
10. Necesito una pluma azul.
Answer: I need a blue pen.

Return to Lesson 3.